EUROPROFI combiline - vůz 2 v 1

Pöttinger systémově. optimalizuje výkonnost.

Lidstvo je úzce spojeno s vývojem luk a pastvin, které významně přispívají ke krmení zdravých a produktivních zvířat. Vysoká užitkovost skotu vyžaduje nejlepší kvalitu píce. Sklizeň píce senážním vozem Pöttinger je ústředním bodem pro vysokou kvalitu krmiva.

S novým vozem EUROPROFI combiline Vám nabízíme flexibilní vůz pro nasazení dle podmínek - sklizeň senáže nebo doprava objemových materiálů pro BPS. Přicházíme k Vám s novou řadou vozů 4510, 5010 a 5510 s objemem 45, 50 a 55 m. Rozteč nožů 39 mm, oboustranné nože TWINBLADE, výkyvný nosník nožů EASY MOVE nebo v přední části snížený ložný prostor nástavby jsou jen některými novinkami v konstrukci vozů EUROPROFI combiline.

Tým konstruktérů využil při konstrukci nové řady bohatých zkušeností se stávající řadou osvědčených vozů EUROPROFI. Našemu týmu se podařilo vyvinout vůz s minimální energetickou náročností 130 k. Pro čistou sklizeň jsme do vozu integrovali šestiřadý řízený sběrač. Sběrač s možností příčného výkyvu je vybavený opěrným válečkem a výkyvnými opěrnými kolečky. Na přání je možné sběrač vybavit opěrným válečkem v zadní části. Paralelogramové vedení válečku pro ještě kvalitnější vedení sběrače. Váleček je vhodný při nasazení vozu na podmáčených pozemcích, kde tvoří kola traktoru hluboké stopy.

Pohon rotoru je s vysoce dimenzovaným čelním ozubeným soukolím. Převod je uzavřený, uložený v olejové lázni a nevyžaduje žádnou údržbu. Převodovka pohonu je dimenzována pro agregaci s traktory s výkonem až 220 k. Hřídel s pojistkou proti přetížení s momentem 1800 Nm pro zvýšení výkonnosti až o 11 procent.

Nové vkládací ústrojí EUROMATIC+ je koncipované pro dlouhodobé nasazení. Spolehlivá doprava každého materiálu z prostoru sběrače přes řezací ústrojí až do ložného prostoru vozu. Rotor s průměrem 800 mm je osazený osmi řadami spirálově uspořádaných hvězdic. Oboustranné vedení píce přes nože umožňuje dosažení lepší kvality řezanky při současném snížení energetické náročnosti! Zvýšený jistící moment umožňuje plynulý řez s maximálním využitím ložného prostoru vozu.

35 nožů s roztečí 39 mm pro zlepšení kvality řezanky. Patentované nože s otočným ostřím TWINBLADE jsou ve volitelné výbavě. Rychlé otočení nožů pro lepší řezanku v průběhu denního nasazení a prodloužení životnosti nožů. Výkyvný nosník nožů EASY MOVE je na trhu jedinečný. Nože lze měnit při vzpřímeném držení těla. Centrální uvolnění nožů bez nutnosti použití nářadí ocení každá obsluha.

Podlahový dopravník je v přední části ložného prostoru snížený o 150 mm. Vůz s maximálním rozměrem pneumatik  710/45R22,5. Nová konstrukce dopravníku pro rychlé vyprázdnění celého vozu. Spolehlivé vyprázdnění vozu zajišťují 2 páry řetězů (šířka 10 mm) podlahového dopravníku. Dvourychlostní hydromotor je ve volitelné výbavě.

Dvoupolohová klapka je snadno přestavitelná z kabiny řidiče. Combiline tak nachází široké uplatnění jak při klasické sklizni senáží, tak i při odvozu kukuřice od řezačky. Pro kontrolu stavu naplnění ložného prostoru vozu byly zabudovány dva snímače. Průběžná kontrola stavu naložení vozu a automatické ovládání podlahového dopravníku.

EUROPROFI combiline - vůz 2 v 1 - otevřená nástavba pro maximální flexibilitu a využití. Stropní lanka ve volitelné výbavě pro sklizeň sena a slámy. Snížený podlahový dopravník zvyšuje objem ložného prostoru o 3 m3. Provedení L s klasickou zadní stěnou. Provedení D ve výbavě s rozdružovacími válci. Třetí rozdružovací válec, příčný zakládací pás, bezdrátový ovládací panel Power Control Wireless, oj 3 t nebo spodní závěs jsou ve volitelné výbavě.

S novým modelem EUROPROFI combiline Pöttingr opětovně potvrzuje pozici světové jedničky v segmentu samosběracích a senážních vozů.

Podobné články

Pravidelné zasílání klíčových informací!

Zaregistrujte se

6 Měsíce

Země (vrstva) a jazyk (dlouhý)

Ukládá uživatelem zvolenou zemi a jazyk.

Google Analytics

Analýza používání webové stránky, viz níže.